onsdag, september 12, 2007

Min idol

Igår kollade jag på säsongspremiären av Biggest Loser med en av mina största idoler och förebilder. Personliga tränare Jillian Michaels är så stenhård och så cool att man nästan ramlar av stolen. Tänk att få träna med henne ...

12 kommentarer:

Anonym sa...

ja, det är nästan värt att lägga på sig 50 kg så man kan anmäla sig till proggrammet och få träna med henne! ;) näääästan! ;)

Sporty Spice sa...

Haha! Fast du får nog satsa på minst 100 kilo för att komma med. Kanske lite enklare att flytta till LA och anlita henne som PT?

Jag tror att jag får nöja mig med att köpa hennes nya bok. =)

Anonym sa...

Jag tycker också hon är superinspirerande! Har precis fått hem boken hon skrvit "Making the cut" -lite helgläsning alltså. Om jag hinner. Mycket att läsa nu :-) *mys*

Sporty Spice sa...

Ofelia. Jag har inte läst den än, men den står här i bokhyllan. Nästan så att man hoppas på en regnig helg. =)

Anonym sa...

Ja eller hur! :-)
Köpte även boken "Biggest looser" skriven av han den andre tränaren. Tappade namnet just...Detta i hopp om att få en liten inblick hur de lägger upp så intensiv träning för så pass överviktiga och otränade människor. Fattar inte hur ed kan gå från 0-100 sådär. En annan har ju fått smyga i gång och sakta bygga upp sin träning... Men... Som vanligt, och som jag borde förstått, så berättar de inte om den biten, utan rekomnderar sansad träning. Det är väl förståeligt iofs. Men det hade varit skoj att veta hur de lägger upp det!

Sporty Spice sa...

Ofelia. Han heter Bob Harper. Trots att personerna i Biggest Loser går ner så mycket i vikt (under gårdagens avsnitt gick en kille ner 31 lbs) så tycker jag att hela upplägget är lite skevt. De tränar och äter sunt - men de tar inte reda på VARFÖR deltagarna är så överviktiga. Ingen männsika i välrlden kan väga så mycket (vi snackar dödlig fetma här och inte lite småplufsiga människor med några trivselkilon) enbart på grund av att de "tycker om mat". Det är alltid andra, psykologiska orsaker som ligger bakom. Sen läste jag att förra årets vinnare ät enbart Yello (socker och fettfri gelatinpudding med endast 10kcal per burk) innan sista vägnigen. Men DET visade de inte på tv ...

Sporty Spice sa...

... 31 lbs = cirka 14 kilo.

Anonym sa...

Neä håller med. Samtidigt tror jag att det för många är en ond cirkel det där. Man är så överviktig att man tillslut inte bryr sig. I förnekelse kanske. Att få en nystart kanske för en del är att bryta den cirkeln. Men visst, har man pysiska/emotionella problem som manifisteras i att man tar till mat som "plåster" så kommer de symptomen fram förr eller senare om man inte går till botten med beteendet.

Sporty Spice sa...

Håller helt med. Prio ett för dessa människor är att gå ner i vikt för det är en extrem hälsorisk för dem. Men sen, för att behålla den nya vikten, måste man nog gräva djupare. Fast det kanske de gör, vad vet jag, men det är inte tillräckligt bra tv. För att kunna sluta småäta, hetsäta eller vad det nu är måste man veta varför man gör det. Säg till vad du tycker om boken när du läst den. Vi kan ju bilda en Jillian-bokklubb. Hehe. =)

Anonym sa...

Hehe...Jajjemen! :-)

Puma sa...

Jag vill också se biggest looser. :-(

Anonym sa...

Såg avsnittet häromdagen (nedladdat här i Sverige), men alltså är det verkligen möjligt att gå ner så pass mycket under en veckas tid?
Det var ju flera som gått ner runt 10kg...