lördag, september 22, 2007

Fitnessförebild

Här är ännu en av mina fitnessförebilder. Andreas Öhgren är PT:n som kanske är mest känd för att han fick Emma Andersson i toppform. Han har även tränat kändisar som Tilde Fröling och Eva Rööse. Nyligen hjälpte han hockeyproffset Henrik "Zäta" Zetterberg (tillika Emmas pojkvän) som har haft svåra ryggproblem och fick, till skillnad från Detroit Redwings tränare, honom smärtfri på tre veckor. Jag är så stolt att kalla honom en av mina vänner.

7 kommentarer:

House Of .... sa...

japp, b�st;)

Anonym sa...

Jag har följt din blogg ett tag och gissa om jag blev förvånad när jag hittade Andreas sida. Jag känner igen honom från skoltiden då jag själv är Timrå bo :). Ögon godis ;).

Har du hört något om Linda Fodor något. Jag följde även hennes blogg flera gånger om dagen. Trist att det blev som det blev men hon kommer garanterat igen.

Gillar din blogg. Besöks flera gånger om dagen.

Du kanske har något råd till mig som samlar på mig så otroligt mycket vätska. Vad ska man göra för inte göra det??

//

Hälsingar från
Kallt Norrland
Linda

Anonym sa...

Jag har en fråga om kost som du kanske kan besvara. Jag kikade på Anders sida. Där fanns länkar till bla artiklar där Emma Andersson betättar om hur hon lyckades. När det gäller kosten säger att hon inte äter kolhydrater (vilket gissningsvis innebär att hon äter grönsaker men skurit ner på potatis, ris, pasta). När du tränade för Paulin N visst skar du också ner på kolisar då? (Har för mig det). Min fråga: Kan man träna och få resultat i form av muskeltillväxt om man skäräter muindre kolhydrater? Jag mår bättre när jag äter långsammare men även lite mindre portioner, men det är en balansgång det där. För man vill ju orka träningen också.

Sporty Spice sa...

Ingela. Jepp.

Linda. Kul att du gillar min blogg och att du känner Andreas. Har är hur duktig som helst. Jag har kontakt med Linda men det hon berättat för mig är i förtroende och inget jag kommer att skriva här. Men jag kan säga så här: hon kommer tillbaka. Man kan samla på sig vätska om man äter salt. Pröva att skärna ner på din saltkonsumtion och se om det gör någon skillnad. Man samlar även på sig extra vätska när man har sin menstruation.

Ofelia. Jag drog nog inte ner så himla mycket på kolhydrater när jag började träna för Pauline. Jag snittar på 47E% protein, 35E% kolhydrater och 34E% fett. Jag får mina kolhydrater från frukostgröten, ägg (med gula) och grönsaker. Det är sällan jag äter ris, pasta eller potatis. Men som du ser hamnar jag på 35% ändå. Så det är absolut inte tal om en "kolhydratsnål" diet. Och man kan absolut träna hårt och bygga muskler. Du får testa dig fram och se vad som passar dig. Tänk dock på att äta mest kolisar till frukost och lunch och dra ner på middag och ta bort helt till kvällsmålet.

Anonym sa...

Tack för svar! :-)
Jag märker att jag har klart jämnare blodsocker (och därmed sötsugs-begäret under kontroll) när jag äter mindre portioner pasta/ris och istället lassar på massa grönsaker. Varit lite rädd för att de ska vara för litet kolisar, men jag äter ungefär som du. Nu tränar jag vidare!! :-)

Terese sa...

Jag har också tränat Eva Rööse. Eller ... tränat och tränat, hon har varit med på några av mina body pump och cykelklasser :-)

Sporty Spice sa...

Ofelia. Topp!

Terese. Vad kul. Hon verkar himla trevlig.