söndag, september 16, 2007

Bokrecension

Funktionell Träning - Magnus Ringberg

I förordet har Magnus Ringberg med ett citat av B. Bobath som ganska pricksäkert förklarar vad funktionell träning är. ”Kroppen känner inte till enstaka muskler, den känner till rörelser”. Det handlar om att hela kroppen, att träna balans, stabilitet, styrka och rörlighet för att bättre klara vardagens belastningar. I boken får vi lära oss grundprinciper för funktionell träning, allt du behöver veta om bålstabilitet, vanliga obalanser i kroppen och tips inför träningen. Resten av boken består av en övningsbank med bilder och beskrivningar på mängder av övningar. Vi får inte bara veta hur vi genomför en övning utan även dess syfte och bra ”tänk” så att man utför den rätt. Magnus Ringberg är en av Sveriges främsta träningsprofiler och expert på just funktionell träning. Han är även legitimerad sjukgymnast, instruktör och jobbar på Hagabadet i Göteborg. Han har tidigare gett ut ”Stora ryggboken". Cirkapris: 230 kronor. Fitnessförlaget.

Betyg: 4

6 kommentarer:

or sa...

Jag är stor fan av Paul Cheks böcker,särskilt hans bok om Functional training.

Sporty Spice sa...

Olga. Tack för tipset. Den ska jag kolla in.

or sa...

Han är kungen av functional training, kind of.

Anonym sa...

Den däringa boken har jag funderat på! Vad är det för typ av övningar. "Matt-övningar" eller mer större rörelser som kräver hela rummet? Använde han några redskap?

- Förresten, något nytt om Linda F.E?

Anonym sa...

Jag har förresten gjort en liten recension om tidningen Oxygen -såg att du hade den på din länklista - Vore skoj att höra vad du tycker om den tidningen!

Sporty Spice sa...

Ofelia. De redskap Magnus använder i boken är pilatesboll, rep, hantlar, medicinboll, viktplatta och gummiband. Men man gör väl de övningar som man kan och har redskap till. Allt går att göra hemma eller på gym och det krävs ingen stor yta.

Jag vet inget nytt om Linda än.

Oxygene är en av mina favorit-träningstidningar. Annonser med töntiga före- och efterbilder och Ad reports finns i samtliga amerikanska tidningar så det är bara att vänja sig och snabbt bläddra förbi.