tisdag, september 18, 2007

Förbränning vid fint väder

Jag älskar det här vädret vi har just nu. Kyligt på kvällarna, soligt och varmt på dagarna. Fast utan sommarens jobbiga luftfuktighet. Och i helgen ska det bli 28 grader! Trots att jag egentligen inte gillar lågintensiva pass (min PT Omid Dadary sa faktiskt rakt ut att förbränningsträning är inget jag egentligen behöver - nu blir ni avundsjuka va?) har långa power walks rusat upp på min träningstoppslista. Det är så härligt att susa fram längs vattnet och få sol på näsan. Det blir ett intervallpass nu på förmiddagen och en PW i eftermiddag. Styrkan (rygg, baksida axel och biceps) brände jag av igår tillsammans med Knickedicken och Nate.

Gårdagens The Truth About Food var mycket intressant. Bland annat visade det sig att en testgrupp som åt enbart frukt, grönsaker och nötter i tio dagar sänkte sitt kolesterol med 23 procent. Och två killar svalde en liten sensor och fick reda på att maten låg i deras tarmar i 30-40 timmar innan den kom ut. Bara genom att öka på fiberintaget under en vecka halverades den tiden. Ikväll fortsätter serien med avsnitten "How to feed your kids" och "How to be slim". I övermorgon avslutas den med "How to be Young and Beautiful" och "How to be the Best".

9 kommentarer:

Puma sa...

Bra det. Fortsätt med truth-rapporterna så vi vet hur vi ska göra!! :-) Frukt verkar ju bra, men dåligt enligt SalongK.se som hävdar, från nåt forskningshåll, att det är skadligt för emaljen... men allt är dåligt när det går till överdrift och det är väl ingenting nytt.

Desiree sa...

Jag älskar också detta väder. Klart och soligt. Svalare morgnar och kvällar men inte för kallt under dagen. Härligt.

Sporty Spice sa...

Puma. Det är Discovery Channel och forskare, läkare och dietister världen över som står bakom programmet. SalongK sätter jag inte så stor tilltro till. De hakar på sensationsavslöjanden typ "potatis är livsfarligt" eller "du blir blind av tusen tomater om dagen". Bör tas med en stooor nya salt då de knappast är ett vetenskapsmagasin. Att typ apelsin är frätande på emaljen är ju knappats någon nyhet.

Sporty Spice sa...

Desiree. Ja, krispig sensommar-höst är min favoritårstid.

Anonym sa...

Varför behöver du ingen förbränningsträning?

Sporty Spice sa...

Tintin. Jag behöver inte förbränna fett. Jag ligger på den nivån jag vill just nu (nåja, liiite finns det såklart att ta av) och lägger tid och energi på konditionsförbättrande pass och styrketräning (vilket SÅKLART även förbränner men det är inte det primära som tex under långa, lågintensiva pass).

Anonym sa...

Oj! Det är fashinerande att resultaten visar sig så snabbt och att man kan påverka kroppens funktioner så mycket genom att ex äta mera fibrer! Åh, fler rapporter från detta program please!

Annika sa...

Den här tiden på året är så den bästa!!!! Jag går power-walks varje dag och njuter så av det. Och nu funderar jag på att införskaffa stavar också, fniss, och bli den första i Reston!
Låter som ett mkt bra program du håller på med just nu..

Sporty Spice sa...

Ofelia. Ja, de killarna som fick testa fiberdieten käkade bara typ hamburgare och processed food innan. Snacka om att de blev skillnad när de började äta havregrynsgröt, fullkornsbröd, grönsaker och färsk frukt.

Annika. Du lär säkert få en och annan nyfiken kommentar om du går med stavar. =)