tisdag, november 13, 2007

Toppen-tv

Idag regnar det igen här i Madison. Och varmt har det blivit igen, de säger att det ska bli närmare 15 grader idag. Perfekt väder för en löparrunda alltså. Och perfekt väder för att krypa upp i fåtöljen och kolla på Toppform som drar igång på SVT idag, avsnitt 1 läggs ut på nätet klockan 22.30 svensk tid (16.30 för mig). Måste ju passa på att prisa SVT igen. Jag bara älskar svt.se. Jag kan som utlandssvensk se precis allt som visas. Nyheter, dokumentärer, drama, serier, kultur, fakta, barnprogram och sport. Och nu har de även börjat sända program i högupplöst streamingkvalitet (bara Andra Avenyn än så länge) så nu har vi kopplat min laptop till tv:n och jag kan se svensk tv på riktiga tv:n med perfekt bild. Aaah!

På TV 4 kan man bara se små tramsiga, korta klipp och deras betal-web-tv Anytime fungerar bara i Sverige. Hur stenålder känns inte det? På TV3 visar de ett litet urval av deras program på webtv men även här är det bara tal om så minutlånga klipp. Inga program i dess helhelt. Helt värdelöst. Kanal 5 däremot har hela avsnitt ute men här snackar vi slowstream. Ibland funkar det klockrent men ibland hackar och krånglar det. Till och med mitt favoritprogram Roomservice (nästa avsnitt ska Mattias och Johnnie göra om Bert Karlssons kök vilket bara måste ses) blir outhärdligt och plågsamt att titta på då. De borde dessutom anställa någon som styrde upp tv-arkivet. Det är helt ologiskt och oorganiserat just nu, hela program blandas med klipp och allt ligger huller om buller. Så Kanal 5 – kika in på SVT och gör om, gör rätt!

5 kommentarer:

Annika sa...

Vilken skatt vi har i SVT!!! Prisar den tjänsten likaså! Fantastiskt!!!
Liksom SR!!! Tack och lov att vi kan se och höra allt som sänds i Sverige över det statliga utbudet. SÅ tacksam över det!

Puma sa...

Ja SVT är kanon. Det enda dåliga med Toppform är att det är så kort. 30 bra minuter känns som 5 - högst! :-)

Tack för tipset med Hälsovakten. Jag är ju fortfarande med i VK och ska gå in och börja fylla i dagboken igen.

Jag har en fråga: vad händer om man äter för mycket protein? Blir det jobbigt för njurarna då? Och hur vet man? (Blev visst tre frågor).

Tycker för övrigt att din blogg håller en sån hög jäkla kvalitet att jag blir alldeles tokglad när jag läser den. Jag tror inte det enbart beror på att du är journalist (för det finns riktigt kassa journalistbloggar). Det är helt enkelt för att du är du. Och du är bra!

Anonym sa...

Att Kanal 5 och TV3 har så kass webbtjänst ang. streamat material beror väl till störst del att de inte är sponsrade av svenska folket (tv-licens) = behov av reklampauser.

Men de borde ju kunna fixa in reklam i de streamade programmen också tycker man ju.. Hmm..

Anonym sa...

hej.. hittade just din blogg, intressant! :) du verkar vara rätt person att bolla denna tanke med, fick en uppgift som jag skulle diskutera med min omgivning... bloggvärlden får väl anses som omgivning ? :) hursomhelst; hur ska man motivera både individer, samt organisationer & föredag att arbeta med förebyggande, med hälsofrågor?? där fick ni något att klura på ! :) kram / Malin

Sporty Spice sa...

Annika. Ja, visst är SVT och SR helt underbart att ha. Love it!

Puma. Ja, Toppform kunde gott vara 60 minuter. Självklart ska man inte äta för mycket av något, allt med måtta. All energi som man inte använder lagras som fett. Lagom protein för en som tränar hårt är 1,8-2 gram per kilo kroppsvikt. Men att äta mycket protein är ingen fara. Den undersökningen som tydde på att det skulle skada njurarna är från 70-talet och utfördes på folk som redan hade njurskador. En mycket proteinrik kost i kombination med en kolhydrat- och fiberfattig kost kan vara skadlig för diabetiker. Och STORT TACK för dina snälla ord - det värmde!

Dessi. När Femman funkar är kvaliten jättebra så jag vet inte vad det beror på. Sunkigt är det iaf.

Menmalin. Ja du. Det var en komplex fråga. Det är nog lite skillnad på att motivera en person och en hel organisation och ett företag. Kan du inte specifera din fråga lite mer så ska jag försöka svara. Vill du veta hur du ska kunna påverka din chef att satsa på hälsoförebyggande åtgärder eller?