måndag, november 05, 2007

Fyra stater på en dag

Igår åkte jag och Älsklingen på en road trip. Vädret var perfekt, precis som det brukar vara efter en orkan. Solen strålade och det var härligt och höstlik. Krispig luft. Vi lämnade Connecticut redan klockan åtta på morgonen och började med att köra upp genom Massachuset, och göra ett snabbt stopp på Yankee Candle fabriken och shop, för att sedan komma fram till vår destination Vermont. Det är andlöst vackert i Vermont med alla otroliga höstfärger, bergen och vyerna. Man märker sådan skillnad redan några meter efter att man åkt över statgränsen. Vermont är känt som den gröna staten och det är inte tillåtet med stora billboards, reklam, neonskyltar och till och med onödiga vägskyltar. Det ser så rent och snyggt ut. Månag Vermontare är mycket miljömedvetna och äter bara organic food. De är även kända för sin gudomliga ost, sitt rökta kött, den underbara hemlagade fudgen och Ben & Jerry glassen. Sen tog vi en liten avstickare in i upstate New York (fick lära mig att New York inte är huvudstaden i staten New York utan det är Albany). Sen tillbaka till Vermont och ett par stopp då vi beundrade utsikten och shoppade lite. Sen hem via MA och lagom till middagen var vi hemma i Madison, CT igen. På helt perfekt söndag.

Yankee Candle Store, MA.









Breathtaking view in Vermont.







Schysst utsikt från bilfönstret.








Inte en bil eller en billboard så långt ögat kan nå.








Ganska lungt i New York. Upstate New York alltså.








Shoppingfynd: Vermontostar (sharp- och maple sheddar), ljus från Yankee Candle (Clean Cotton som luktar nytvättade kläder och till jul gran och kåda-doftade Balsam & Cedar och Red Apple Wreath som luktar äpple och kanel) och en ask det klassiska New England-godiset Salt Water Taffy som smakar som vanlig kola med en nypa salt).

4 kommentarer:

Petchie75 sa...

Vilken härlig söndagstur!! Och salt water taffy, är det inte det som Carrie äter i SATC-avsnittet när de åker till kusten (Atlantic city??)?? Är det verkligen gott (antar det eftersom ni köpt en påse!)?
O och jag körde runt i New England i okt-nov 2005, men hann aldrig upp till Vermont - men det var så fint det vi hann se (inkl Boston) med alla höstfärgerna.

Sporty Spice sa...

Petra H. Haha. Jag trodde bara att det var jag som var en sådan SATC-nörd. Jo, Carrie köper en ask Salt Water Taffy nere på Board Walken i Atlantic City. Sedan äter hon ett par kolor och på vägen hem till NYC äter även Miranda ett par (med kommentaren "don´t let me eat any more of these). Det var liiite därför jag köpte dem - de är inte särskilt supergoda. Sen äter även Phoebe och Ross dem i ett Vänneravsnitt. Och Phoebe som aldrig har ätit dem förr utbrister "what is up with this, is it food, is it gum ... can I have another one?".=)

Desiree sa...

Åh I love Yankee Candle. De har ju bara så många doftljus som luktar ljuvligt. Ben & Jerrys har ju helt underbar glasss också. Såg jättevackert ut på er roadtrip. Jag har hört att höstfärgerna ska vara som allra vackrast i dessa trakter.

Anonym sa...

PRECIS den där Yankee Candle doften har jag och den är så otroligt fräsch! Har dock ett mindre ljus, men sån där stor bytta vore helt klart att föredra.
Mysig roadtrip förresten, ser sagolikt vackert ut!