torsdag, oktober 18, 2007

Olika sorters pumpa

Glömde ju berätta att vi var på Bichop´s Orchards Pumkin Patch och shoppade pumpor i helgen. Man går omkring på en åker med en skottkärra och plockar på sig så många pumpor man tycker sig behöva. Det finns allt ifrån gigantiska till små söta. Och orangea, gula, röda och vita. Runda släta och långa knottriga (de senare ser för snuskiga ut tycker jag - som något de kunde sälja i en Adult Store om ni fattar vad jag menar). Vi nöjde oss med fyra stycken och även om jag inte har någon som helst Halloween-tradition i mig tycker jag att det blev ganska fint. Vi ska skära ut dem när det närmar sig Halloween. Men äta dem tänker jag inte. Jag hatar smaken av pumpa. Men det verkar jag ensam om för här har de pumkin i stort sett allt så här års. Nere på Ashley´s Ice Cream (hemlagad glass i världsklass) serverar de storsäljaren pumkin ice cream, det finns pumkin pie, pumkin cake, pumkin cupcake, pumkin bread, pumkin spice egg nog, pumkin shake, pumkin spice gelaccino och pumkin spice vodka. Men äckligast är nog Starbucks holiday special, pumkin spice crème, alltså kaffe med pumpasmak. Inte nog med det, den innehåller 500 kalorier också.

Fast jag är inte helt emot pumpa. Nej då. Fast tacka vet jag att låta pulsen pumpa. Eller att pumpa biceps med hantlar. Eller att låta tonerna av Sexy Back pumpa i öronen när man kör rygg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pumpaglass och pumpakaffe. Urk! Låter riktigt äckligt.

Anonym sa...

Haha, vad jag skrattade när jag läste slutet. =) Och jag håller med: hellre får min puls pumpa än att jag äter pumpa. Pumpakaffe lät inte som en hit.. Hur kommer dom på allting?!

Desiree sa...

Kul att du också har varit ute och plockat och shoppat pumpor. Det blir ju väldans fint att dekorera med. Jag provade den där Pumkin Spice latte på Starbucks förra året men blev faktiskt ganska besviken. Att den innhåller hela 500 kalorier förvånar mig faktiskt inte för så mycket whipped cream som den innehåller. Jag gillar inte den där konstgjorda sprutgrädden. Jag gillar faktiskt inte vispgrädde i mina drycker alls. När all den där grädden hade smält såg kaffet ut som någon fet buljong med fet droppar som simmade runt. Det hela kändes frukansvärt onyttigt och det kändes inte fräscht eller gott alls så jag slängde det och sedan dess håller jag mig till bara vanligt svart kaffe utan inget extra tack!

Petchie75 sa...

En liten fråga från andra sidan Atlanten - hur mycket kostar pumporna? Det verkar ju vara en hel industri runt pumpkin patch-erna..
Pumpasmak på kaffet låter lite som Kalles med banansmak - har fortfarande inte träffat ngn som smakat den nya kaviaren!

Desiree sa...

Petra, priset varierar beroende på vart du köper dem. Vissa affärer tar upp till 7 dollar styck vilket är ganska dyrt. På Walmart kan du får dem för ca 4 dollar styck och du kan få dem ännu billigare om man åker ut till någon typ av farmers market och handlar direkt av bönderna. När vi var på våran pumpkin patch betalade vi för visso 7 dollar per person i inträde, det ingick varsin pumpa i detta men även att man åkte hölass ut till pumpa fältet.