torsdag, oktober 04, 2007

Bokrecension

Styrkeguiden av Cia Larsson

Det är alltid lika roligt när det kommer en ”riktig” träningsbok skriven av en tjej. Alltså en som i första hand inte handlar om viktminskning och flummiga må bra-tips. Cia Larsson är personlig tränare och kostkonsult och har tävlat i Athletic Fitness (guld 1999 och brons 2000). Boken innehåller 175 styrketräningsövningar och varje övning illustreras med bilder. Lite synd att samtliga bilder är svart vita och att kvalitén på dem är sisådär. Rätt belysning hade helt klart gett ett mindre amatörmässigt uttryck. Ibland är det dessutom lite svårt att se hur övningen ska utföras. Men bortsett från bilderna är detta en mycket bra och komplett styrketräningsguide. Varje övning är märkt med svårighetsgrad, tekniktips, utförande och även förslag på hur man kan variera den. Att boken är ganska liten har både för- och nackdelar. Fördelen är ju att den är lätt att bläddra i och får enkelt plats i träningsväskan. Nackdelar är att bilderna blir ganska små. Cirkapris: 119 kronor. Förlag: Norlén & Slottner. Beställ boken på: coach-online@hotmail.com.


Betyg: 3

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker att det låter som en bra bok. Och överkomligt pris. Tack för tipset.

Puma sa...

Instämmer i betyget. Bra med övningar. Dåliga bilder och inte speciellt inspirerande. Men bra att det är en "mjuk" bok och inte med hårda kanter. Lättare att ha med sig då.

Sporty Spice sa...

Karola. Den är helt ok.

Puma. Cia kommer ut med "Stretchguiden" och hon hälsar att den kommer att innehålla färgbilder. Vill du ha en riktigt bra och inspirerande bok ska du köpa Fitness för henne av Linda Ekwall (Fitnessförlaget). Det är min bibel.

Anonym sa...

kul att du också recenserat den =) jag använder min mycket, men bilderna skulle som sagt vart lite tydligare ibland. ser fram emot hennes stretchguide