måndag, december 24, 2007

God Jul!

Här ska det firas svensk jul. Så gott det går i alla fall. Klockan 15.00 är det jag som sätter mig framför datorn och tittar på Kalle Anka på You Tube. Och till det ska drickas julmust och ätas Annas pepparkakor. Julklappsutdelningen får dock vänta till den 25:e men en liten klapp kommer jag nog att tjuvstarta med efter Kalle.

Idag julafton ser ut som följer; först cocktail hour och hor deurves hemma hos aunt Debi med svensk julmusik på högsta volym (Debis favvo ”Midnatt rådet” lär gå på repeat). Sedan åker hela tjocka släkten i samlad trupp med till svärpäronen där det vankas mer mat. Det blir dock inte julmat med skinka och Janssons utan mer skaldjur och traditionell stuffed shrimp. Men svärmor har lovat att ställa fram inlagd sill och köttbullar åt mig. Alla får en liten julklapp som öppnas innan maten. Senare på kvällen åker några ur den äldre generationen på Christmas Service i kyrkan medan vi andra crashlandar i tv-soffan. Dagen därpå är det julfrukost hemma hos svärpäronen med de närmast sörjande och efter det kaffe, glögg och julklappsutdelning framför öppna spisen. Och senare på kvällen vankas det julmiddag igen. Sen är glada julen slut, slut, slut. Julegranen (som är ganska halvdöd och barrar som en galning) åker ut, ut, ut.

Hoppas att ni får en skön julhelg och massor av tid till att träna och mysa.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter nästan som vår jul. Ha en mysig julafton och Christmas Day.

Annika sa...

GOD JUL!!
Vi firar svensk jul idag med min svenska kompis och hennes amris man, svenskt julbord. Ikväll öppnar vi häften av klapparna under granenm resten sparar vi tills imorrn bitti.
Ska också hem till svärpäronen imorrn på julmiddag...Och ja, sen är ju julen, snopet nog slut :-)

Anonym sa...

Vill se bilder från vitt Madison. Låter perfekt, mycket mer jul än här på Västkusten.

Petchie75 sa...

God Jul Petra! Det låter som härliga julplaner. Själv är jag precis tillbaka från stranden och ska nu sätta igång med att förbreda den sena jullunchen - det blir så svenskt som det kan bli (sillsallad utan sill typ).. Ikväll blir det spanskt lamm à la O och risgrynsgröt till efterrätt!

Mjölksyra sa...

Låter som riktigt härlig och skön Jul!!! Hoppas du har och får det riktigt gott!!

JaCal sa...

God Jul! Vi har firat "svensk" Julafton - med nästan alla ingredienser - bra med inspelad Kalle och Karl Bertil - då kan man välja när man ska titta på det... Julgranen får stå någon dag till - men innan nyår åker den ut!