måndag, juli 02, 2007

Cykeltur med nya kameran

På min lilla cykeltur till Ocean State Job Lot i grannstaden Clinton fick nya kameran såklart följa med. Enda ”problemet” är ju att den är så liten att jag glömde bort att jag ens hade den med mig. Fast några bildbevis blev det ändå.

Till vår egen lilla strand på Seaview Avenue (endast till för boende i Madison, vilket är ganska skönt då Hammonasset Beach är ganska fullproppad med turister) tar det fem minuter att cykla från vår lägenhet. Badvakt och allt finns. Men läs på skylten. Town of Madison Beach Rules. Prohibited Activities: Glass of any kind, alcohol consumption, littering, frisbees, balls, fishing in swim area, swimming beyond buoys, running, horseplay, climbing on rocks, climbing or jumping from walls, obscene or abusive language, mask, snorkels, scuba equipment, inflatable rafts, swimmies or floating devices. Attans. Jag som alltid gillat att leka häst på stranden.

På Gater Creek Farms säljer de allt från ekologiskt odlade grönsaker till blommor. Och de är berömda för sin hembakade paj. Äppelpajen som vi åt till Thanks Giving var to die for.

The Clam Castle är skaldjurs-snabbmat. Mycket stora portioner och mycket friterat. Och som med allt annat här i USA hävdar de att de är ”World Famous”. Jag hade då aldrig hört talas om detta lilla skjul innan jag flyttade hit. Världsberömt i hela Madison.

Undrade du över var i Connecticut Madison låg? Kolla in den lilla röda pluppen under I:et på den här skylten så får du svaret.

Om du är ute och åker Route 1 South (från Boston mot New York) och kommer in i en stad där det ser ut så här så vet du att du är i Madison. Pittoreskt är bara förnamnet.



* och som alltid är bilderna klickbara.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser otroligt idylliskt och pittoreskt ut, det verkar vara lika fint och vackert på östkusten "på riktigt" som jag föreställt det i min fantasi att det ska vara. Oj, ja det finns mycket i det här landet man skulle vilja se och uppleva.
Undrar förresten hur många Madison i USA det finns. I Wisconsin finns ju ett annat Madison. Finns kanske fler Madison också, ingen aning.

Sporty Spice sa...

Det finns massor av Madison. Bland annat i Alabama, New York, Virginia, Indiana, South Dakota, Georgia, Idaho, Mississippi, New Jersey, Iowa, North Caroline, Texas och Nebraska. Madison i Wisconsin är State Capital.

Madison, CT hette från början East Guildford men president James Madison döpte om staden efter sig själv under mitten av 1800-talet. Madison i Connecticut
är dessutom en av de äldsta Madison:s och blev "settled" redan 1641.

Liten historielektion ... =)

Anonym sa...

Och inget obscene language heller. Vad är det för tråkstrand? ;-) Tur att du pratar svenska för får säga hur många runda ord du vill. Hehe. :-D

Anonym sa...

Hehe, nån har läst på sin lokalhistoria.... Tack för den historielektionen :)

Sporty Spice sa...

Caroline. Ja, tur att man kan svära på svenska. Annars veti sjutton hur det skulle gått. =)

Anne. Yup. Man kan sitt Madison.