fredag, augusti 03, 2007

Fredags Fatigue

Idag är jag så trött. Har inte haft en ovanligt jobbig vecka men känner mig ändå helt slut. Det är den här rackarns värmen som är boven. Igår var jag på vippen att mäta mig. Det var så tryckande att det kändes som om jag krympt minst fem centimeter. Här tog det inte lång tid att bli väldigt osvensk. Att stressa ut så fort solen skiner, att känna att man inte kan sitta inne när det är fint väder och att man måste ju ”passa på” känns otroligt avlägset. Här sitter vi i skuggan (ännu hellre inne i ac-svalkan) och skakar på huvudet åt alla knäppa, kokosnötsdoftade turister som ligger i stekheta solen och kämpar för att få mesta möjliga malignt melanom.

Idag ska jag köra veckans sista styrketräningspass. Det blir triceps, axlar och bröst och jag tänkte köra superset. Upplägget ser ut som följer.
1. Fransk press – Dips
2. Pushdowns i CC – Kickback.
3. Sittande hantelpress – Framåtböjda hantellyft åt sidan.
4. Stålmannen – Drag till hakan med skivstång.
5. Liggande hantelpress – Pushups.

Sweden Countdown: 13 days.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är superset?

or sa...

jag har en fråga: varför tar du inte den största muskeln först,i det sammhanget bröst?
Det blir svårt att köra bröst effektivt om man redan gjort slut på triceps eftersom triceps är assisternade i alla bröstövningar?
Samam med axlar, de skulle passa bättre efter bröstövnigarna och _sen_ triceps.
Bara en liten funderng.

Sporty Spice sa...

Jag har alltid kört så. Är ganska stark i tricep så för mig är det inga problem. Axlar kör jag iofs oftast efter bröst (även om jag inte skrev det så i dagens blogg). Det är väl en smaksak antar jag. Sen passar det mig mentalt bättre. Jag älskar bröst och axlar, triceps är mindre kul. Så för mig funkar det bättre att börja med det minst roliga.

Sporty Spice sa...

Mimmi. Superset är när du kör två övningar direkt efter varandra helt utan vila. Antingen kan man köra en muskelgrupp (typ fransk press - dips) eller två olika(bicepscurl - tricepspress). Det är tidseffektivt, pulshöjande och ökar förbränningen.

Anonym sa...

jag brukar också börja med triceps. har fakiskt aldrig funderat på varför, det känns bara bra. kan ju vara så att jag vill få dem gjorda, för de är ganska trist *fniss*. kör jag ben börjar jag alltid med dem. och ryggdagar är ryggen först. slutar alltid med mage.

or sa...

Säkert en smaksak, bara att man kan vara mkt effekivare eftersom triceps är en liten muskel o rent anatomiskt undrar jag varför ska man köra slut på den först.
Jag gillar lite mer fakta än att lita på "det känns bra", om du förstår hur jag menar!Jag undrade hur du resonerade eftersom en kund kan fråga oss om sånt och då måste man kunna ge ett bra svar.
Det är ju som med rygg och biceps, kör man biceps först så orkar man inte lyfta tungt då man tränar rygg.

Sporty Spice sa...

När jag skrev "smaksak" menade jag att det funkar bäst för mig. Alltså något jag testat och prövat mig fram till. Ingen regelbok. Bara så jag funkar. Så för mig är det fakta. Jag är mycket starkare i triceps (tre) än tex biceps (två). Lite samma sak som att jag kör intervaller före styrka trots att många anser att tekniken får stryka på foten då. Men för mig är den ordningen den enda som gäller. Rygg kör jag alltid först eftersom att det är lätt att tappa tekniken annars. Ben är också en muskel som jag startar ett pass med. Men axlar efter triceps är så jag kör. Det funkar bäst för mig. Däremot inte sagt att det funkar så för andra.

Men förutom att jag kör triceps före axlar håller jag med dig.

Anonym sa...

Hörru Olga Altsved, jag såg dig i Fitness Magasine där du visade armövningar och med tanka på hur dina armar såg ut vet jag inte om du är rätt person att uttala dig för du lär ju inte träna som man ska. Inte en muskel så långt ögat kan då. Det där fotomodellsjobbet fick du väl mest för att du är "söt".

Sporty Spice sa...

Sören. Du får såklart tycka vad du vill men här på min blogg gillar jag inte personangrepp eller elaka kommentarer. Olga råkar vara en av Sveriges bästa PT:s och en av mina vänner. Så tänk dig för nästa gång tack.

or sa...

"Sören"- det glädjer mig att du har koll på mig och det jag gör, bättre komplimang kan man inte få.Dessvärre har du aldrig träffat mig irl så ibland ska man inte uttala sig.
Petra: ber om usäkt att det blev så ähr.

Sporty Spice sa...

Olga. Du behöver verkligen INTE be om ursäkt. Det är alltid intressant att höra vad du tycker. Ditt rep i FM var asbra, och cover girl är du ju och allt. Grattis! =)

Inez Lindh Isefält sa...

Är det vanligt att man är starkare i triceps än i biceps?