söndag, maj 06, 2007

Kolumn

I lördags gick min kolumn i Metro, dessvärre har de inte hunnit länka till den än. Men gå in här så kan ni läsa "Männen stänger av sin smartknapp" i tidningen som PDF.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid lika kul att läsa dina kolumner. Igenkänningsfaktorn var hög idag...
:)

Sporty Spice sa...

Jonna. Kul att du gillade den. Och tur att min pojkvän inte kan svenska för en hel del handlar om honom. =) En klassiker är diskmaskinen, han kan helt enkelt inte fatta att det finns rätt och fel ställa att trycka in tallrikar. Sen tror jag att han tror att kaffekoppar och glas som är urdruckna blir osynliga och inte alls behövs plockas undan.

Anonym sa...

hej tänkte kommentera din kommentar i min blogg! ;)
jo så här, alla är olika, men jag kan inte tillåta mig att ät godis (smågodis som är min akilleshäl) 1 gång i veckan. För om jag äter 1 kväll så vill jag sen ha nästa och nästa och nästa.. som en drog, får inte stopp på mig själv! Men om jag slutar helt så "försvinner" suget efter 4 dagar och sen brukar de gå hur bra som helst! Tror tyvärr är suget komemr nu pga av att jag äter penicilin och blir jäkla trött av det samtidigt som det hänt annat som jag blir deppig av, och då tröstäter jag... men jag ska försöka ta tag i det! tack för din uppmuntran!

Sporty Spice sa...

Emelie. Ok, kör på det sätt som passar dig. Det låter lite som "sockerberoende" och då kan det förmodligen vara bättre att sluta helt. Försök att hitta andra tröstformer att muntra upp dig själv med. Jag vet att det låter ashurtigt och är lättare sagt än gjort men försök fika med en kompis, gå på bio, ta en promenad, gå på spa, shoppa skor när suget kommer.

Anonym sa...

Jättebra krönika! Jag kände igen mig (eller rättare sagt min sambo!) i det mesta du skrev! :) /Hanna

Sporty Spice sa...

Hanna. Kul att du gillade den. Kanske kan du be din sambo läsa den också och se om han fattar piken. =)

Anonym sa...

Tack för servicen att du länkar till/lägger ut dina Metrokrönikor. Nu slipper jag rota i botten av papperpellarna :)

Hoho! Jomen, precis så där är det ju. Huvet på spiken! Odiskade muggar växer fast på bord och diskbänk (12 cm från diskmaskinen) och stora karotter baxas in på övervåningen i die Waschenmaschin (typ) där minst 7 glas får plats.

Suck!

Har en variant till: klart man måste trycka på mixerns startknapp VARJE gång INNAN man kör igång den. Vad gör det att den lilla platsproppen (som går att lossa från det riktiga gummilocket) ligger i och krossas? Sambo ser alltså inte den genomskinliga proppen som alltid förvaras där. Vi är inne på den tredje nu ...

Varför köra igång en mixer utan det innehåll som verkligen ska mixas? "För att kolla så att den funkar", säger sambo. För att det finns en knapp att trycka på, säger jag. Brum, brum liksom. Lika smart som att köra en tom tvättmaskin - för att se så att den inte gått sönder under natten.

Kan killar verkligen det där med teknik???

Sporty Spice sa...

Kesu. Men hur länge har du rotat i papperskorgar? Kolumnlänkarna har legat ute i över ett år. =)

Ha, ha. Karotter på övervåningen har vi gott om här också. Jag tror på din teori att "för att det finns en knapp att trycka på". Killar som ska vara så himla logiska och tekniskt. My ass ...

Anonym sa...

Hehe! Jag har inte letat så länge eller så ofta i papperscontainrarna, bara djupt ;) Närå, jag vet att kolumnerna ligger här. Men när jag råkade åka t-bana en onsdgseftermiddag, då tidningarna var slut i sina ställ, händer det att jag rotade runt lite på ytan, fastän jag vet att de ligger här. Men din kolumn är bäst i print typ.

Only kidding! den skulle göra sig strålande ristad i sten också

Anonym sa...

Det var det mest patetiska skräp jag någonsin läst. Jag har haft många sambos och pojkvänner och ingen uppför sig så där, de få gånger det hänt så säger man helt enkelt till lite snällt och så brukar det fixa sig. Det verkar som om många kvinnor hellre håller in med saker istället för att göra något åt det.
Dina kolumner är ofta helt intentsägande och jag anser att de inte hör hemma i metro, i bloggvärlden får man skriva vad skit som helst så här hör du verkligen hemma.

/Anna

Anonym sa...

Anna!!! Vi tycker det är du som är ett patetiskt skräp. Du verkar ju helt humorbefriad. Och trist och bitter. Tur för dig att du har en sån "perfekt" kille då. Synd om honom bara. Du kan ju sluta läsa bloggen då. Sportys kolumner är helt klockrena och mycket uppskattade. Av folk med humor. Och knappast intetsägande för då hade du aldrig brytt dig om att kommentera (så du avslöjade dig själv här och hur fel du har gumman). Ha, ha! Samma sak med denna blogg. Så beat it bruden.

Keep up the good work Sporty! We love you.

/Sara och Karola

Anonym sa...

Håler helt med Sara och Karola. Du Anna, sluta surfa in här då din jädrans pappskalle. Du är ju precis som den här killen: http://expressen.se/nyheter/1.668204

Vikken looser du är!!!