lördag, maj 13, 2006

The Perfect Wife

Klockan är tolv och jag har hunnit med följande. Ätit (läs: druckit) frukost, städat och skurat hela lägenheten, tagit hand om disk och, håll i er nu, gjort äppelmos. Känner mig som en präktig hemmafru. Minus papiljotter och förkläde. Jag hade massa äpplen hemma och eftersom att jag inte kan tugga kom jag på den geniala idén att koka äppelmos. Blev asgott. Inget tillsatt socker. Inget tillsatt överhuvudtaget. Bara äpplen. Nu ska jag sticka ut på en tvåtimmars promenad. Sen blir det kanske en proteinshake med naturell yoghurt och en klick hemlagad äppelmos.

9 kommentarer:

m sa...

Nu skrämmer du mig, Petra. Du SKURADE JU HELA LÄGENHETEN I TORSDAGS!
Jag börjar misstänka att du friserar din produktivitet för att ge oss andra ångest.
Mvh,
Lat med produktivitetsångest

Sporty Spice sa...

Jag dammsuger varje dag och skurar varannan. Jag ÄR Monica Geller har jag ju sagt! Läs detta inlägg från den 13 september så trillar poletten ner ...

http://sportyspice.blogspot.com/2005/09/h-vad-normalt.html

Anonym sa...

Vem är Monica Geller???

Hm, få se nu ... Idag har jag promenerat snabbt i 30 min. Sedan ringde Louise, medan jag frukosterade på mangosmoothie, rostad macka med lax och kaffe.

Sedan, hm, va fasen, jo, jag pratade nog med nån mer i telefon ja. Läste tidningen. Duschade. Sedan iväg en massa ärenden på stan, leta sommarskor, gå loss i Hötorgshallen, sno inredningstips från butiker på fina gator, låna en massa härliga böcker och ljudböcker på stadsbiblan.

Hem sent, för sent för lagad lunch. Två mackor med blåmögelost och te. Mmmm. Sedan ringde B och så gick vi och såg Capote på bio. Sedan stekte jag tonfiskkotletter. Och nu sitter jag här (med chokladkaka och kaffe).

Min dag skulle jag eg ägna åt HELT andra saker(som att fixa inför visning), men jag orkade inte.´

Spicy: du ska ju ta det lugnt! Softa! Inte städa. Läs bok istället. Sov. Du kan få prao hos mig om du vill - gratis! Alternativt kan du få städa hos mig - gratis!

Sporty Spice sa...

Menar du allvar? Vet du inte vem Monica Geller är? Syster till Ross, granne med Joey, kompis till Rachel och Phoebe och gift med Chandler. Kan du inte dina Vänner?

Softa? Det ordet finns inte i min vokabulär. =)

Anonym sa...

petra. do tell, (för en som inte har matlagningsgenen PÅ RIKTIGT :) )

hur gör man äppelmos?

kramis.

Sporty Spice sa...

Jag skalade och skar sex äpplen i små bitar. Sen la jag allt i en kastrull och lät koka på svag värme tillsammans med två dl vatten. Sen när det började se mojsigt ut körde jag allt i mixern. Klart!

Anonym sa...

gud du är ju helt fantastisk :)
det är bara till att börja shoppa äpplen igen, det hör jag det. tack för tipset!

Anonym sa...

ps. några särskilda äpplesorter?

Sporty Spice sa...

Utan att vara en äppelmosexpert tror jag att de som inte är stenhårda funkar bäst.