torsdag, maj 11, 2006

Jag håller mig flytande

Ännu en dag med flytande föda. Visdomstanden och jag är inte bästisar om man säger så. Jag hatar den och uppenbarligen hyser den inte några varma känslor för mig heller. Frukost: proteindrink med minimjölk, lättyoghurt, blåbär och en näve fiberberikade havregryn. Mellanmål: proteindrink med lättmjölk och jordgubbar. Lunch: proteindrink med minimjölk, lättyoghurt, en liten banan, blåbär och en näve fiberberikandehavregryn. Mellanmål: en proteindrink. Jag ser inte fram emot min middag som kommer att bestå av, ja, ännu en proteindrink. Skulle i och för sig kunna dricka någon varm soppa eller så men Keldas thaisoppa är väl inget god utan kycklingbitar, champinjoner, körsbärstomater och fullkornsris? Svårt att tänka mig att det blir gott om man mixar allt. Jag vill tugga! Jag vill äta morötter, äpplen och knäckebröd. Har svårtartad craving efter allt mat som är hård.

Har för övrigt varit mycket produktiv idag. Fått iväg fyra artiklar och satt in 2006-års kvitton i bokföringspärmen. Och städat hela lägenheten, både skurat och dammat. Nu ska jag iväg och träna, undrar hur mycket man orkar utan någon riktig mat i magen? Kör väl på tills jag svimmar antar jag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tackars, tackars! (OBS! Medvetet barnspråk, ej felskrivning. Inte hoppa på det tack!) Visdomständer är bara elände.

Men du: varför inte gå till en tandläkare istället för den här självläkningskuren? Jag åkte på en rotfyllning förra året "Helt normalt i din ålder" sa den finkänsliga akuttandläkerskan på S:t Eriks. Hade jag kunnat, skulle jag bitit henne. Men det kunde jag inte. AJ! Vad ont det gjorde. Hård föda - no way.

Men nu är jag bra och kan bita vem som helst som inte passar sig.

Seså, skutta iväg med dig nu. Rapportera när du varit hos tandläkaren, så ska du få veta varför du har polsk vodka hemma. För det vet jag!!!

:-)

Anonym sa...

Oj, vaknade tidigt och tänkte på mitt inlägg. Det gjorde alltså inte ont att gå till tandläkaren. Där blev det bedövning - no probs. Men INNAN jag gick iväg gjorde det ******* ont.

Bara ett klargörande.

Sådär, nu ska jag förbereda nästa veckas jobbresa till Italien. Letar efter aperitifspecialiteten aprikos och champagne. Nån som vet vad det heter? Måste såklart vara med i reportage ;-)

Anonym sa...

Oj, vaknade tidigt och tänkte på mitt inlägg. Det gjorde alltså inte ont att gå till tandläkaren. Där blev det bedövning - no probs. Men INNAN jag gick iväg gjorde det ******* ont.

Bara ett klargörande.

Sådär, nu ska jag förbereda nästa veckas jobbresa till Italien. Letar efter aperitifspecialiteten aprikos och champagne. Nån som vet vad det heter? Måste såklart vara med i reportage ;-)

Sporty Spice sa...

Den heter Bellini och är underbar!!! Ska finnas en bar i Venedig där den "uppfanns". Ska vara med vit aprikos om det ska vara helt rätt har jag för mig.

Anonym sa...

Sporty, kan du inte förklara det här med proteindrycker lite närmare? Jag fattar noll, ska man ta dem efter träning eller före eller bara när man kört styrka, för att bygga muskler? Jag kör mest konditionsträning, ca 3 ggr/vecka - behöver jag protein och sånt då?

Anonym sa...

Tack för Bellini-info. Med mitt taskiga namnminne kommer jag att beställa en Fellini - jag bara VET det. Men jag ska nog komma rätt ändå. Aprikos tror jag att jag minns. Bara att tänka på min hy.

;-)

Sporty Spice sa...

Katarina,

Det är lite svårt att säga exakt hur mycket protein du behöver efter som jag inte vet vad du tränar, hur hårt och hur länge. Men har du tränar länge (minst en timme) och hårt (svetten rinner) är det bra att få i sig något efter passet. Men återigen beror det på vad du vill nå för mål med din träning. Vill du bygga muskler är det bra att få i sig snabba kolhydrater. Vill du bränna fett kan du vänta upp till en timme med att äta något överhuvudtaget. Men om du enbart tränar kondition tre gånger i veckan behöver du inte proteindrinkar enligt mig (lite beroende på hur din övriga kost ser ut såklart). Ät nyttigt, ät var tredje timme och se till att få i dig långsamma kolhydrater, protein och bra fett.

Man brukar säga att man behöver 2–2,5 gram protein per kilo kroppsvikt per dag. Väger du 60 kilo ska du alltså äta 120 gram protein per dag. Och ibland kan det kännas svårt att få i sig så mycket. Därför är proteindrinkarna så bra. Ska du köpa så se till att du får en som innehåller mycket protein och liten kolhydrater. Själv gillar jag märket Micro Whey Active. Gå till Body Fitness eller Träningsspecialisten där de är proffsiga och kan hjälpa dig.

Proteindrink är perfekt att ta efter träningen. Mixar du i en banan får du dessutom i dig kolhydrater. Innan passet är det inte bra att äta, med magen full kan man bli rent illamående. Ät någon timme innan träningen. Och ska du köra tungt lär du inte stå dig på enbart en drink.

Själv dricker jag proteindrinkar som mellanmål. Det är snabbt och enkelt, jag vet exakt vad jag får i mig. Just nu är det min räddning eftersom att jag inte kan tugga … Proteindrinkar tar jag även som kvällsmål (alltså det tre timmar efter middagen) för att det är smidigt. Ibland gör jag en shake till frukost med proteindrink, minimjölk, osockrade bär och en näve fiberberikade havregryn. Men bäst är såklart att få i sig protein från mat. Bra proteinkällor är kött, fisk, kyckling, quorn, ägg, magra mejeriprodukter, böner, linser, ärtor.

Sporty Spice sa...

Kesu,
Beställ en Fellini så får vi se vad du får. =)