tisdag, maj 23, 2006

72 dagar, 1 728 timmar eller 103 680 minuter to go

Blä! Min USA-resa har blivit uppskjuten med en månad. Knickedicken ska vidareutbilda sig i något brandmannatjofräs i juli så det blir bara till att vänta ända till augusti. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge!

För att tänka på något helt annat ska jag nu sätta mig och gå igenom en kompis kostdagbok och räkna ut vad det är hon äter egentligen. Med blotta ögat kan jag se att hon äter för lite, för sällan och på tok för mycket dåligt fett, snabba kolhydrater och för lite protein. Så jag ska lägga upp nya menyer och tvinga henne att följa dem till punkt och pricka. Undrar om det bor en liten kostrådgivare i mig? Jag tycker att det är märkligt kul att räkna gram och energiprocent. Kan kanske vara något att satsa på vid sidan om i tjocksmocklandet i väst?

5 kommentarer:

spanne sa...

Karlek pa distans suger. In a bad way. Bra kronika annars :)

Hannah sa...

Jag vill också ha recept! Och menyer!

Sporty Spice sa...

Anna,
Tell me about it! Men efter augusti är det slut på distanseriet. Bara att packa pappas kappsäck och dra. No more handbroms!

Hannah,
Skriv ner ALLT du äter (i gram, dl eller msk och varje livsmedel för sig) och dricker och klockslag under en veckas tid så ska jag hjälpa dig! Glöm inte kaffe, te, halstabletter etc. Allt ska med.

Polly sa...

Åh shit! Sån analys skulle jag med behöva. E
ller åtminstone en stor fet spark i baken så jag får på mig träningsskorna och tar mig ut nångång! Varför är det så lätt att fastna i dåliga vanor, och så svårt att skaffa sig braiga?

Jag är impad av din kärlekslycka, följer dig med spänning!

Sporty Spice sa...

Polly,
Vänta inte på den där sparken i baken. Människan är lat av naturen så det är bara att sätta igång. Inte på måndag. Inte imorgon. Idag. Nu! Träning är inte alltid kul i början, motivationen kommer så småningom. Jag lovar!
När det gäller mat tänk så här: ät var tredje timme. En ordentlig frukost, mellanmål, lagad lunch (helst matlåda), mellanmål, lagad middag och kvällsmål. Ät MYCKET proteiner och se till att få i dig bra fett och långsamma kolhydrater. Lycka till!