onsdag, november 22, 2006

Karaktär

Trots glada tillrop att frossa i choklad i rent research-syfte höll jag mig. Skrev och skrev och skrev om choklad men åt bara äpplen och drack grönt te. Men orsaken är enkel. Det är Thanksgiving imorgon och det lär ju vara en matfest utan dess like. Plus att Knickedick-mamman beställt en chokladtårta från världsberömda Take the Cake i Guilford. Allt är hembakat och innehåller inga konstiga tillsatser eller smakämnen. Att de går loss på $40 gör ju inte att förväntningarna sjunker precis.

Lyssna bara på det här: ”Hazelnut Truffle Torte”. A flourless chocolate hazelnut torte enveloped in a mocha praline buttercream topped with a homemade chocolate glaze. Intense, perfect. Eller kanske “Mint Chocolate Chip”. A refreshing combination of chocolate cake, topped with vanilla butter cream and filled with cool mint chocolate chip mousse. Garnished with shavings of dark chocolate. Själv tycker jag att ”Black Satin Mousse” låter galet god. Chocolatey, dark, decadent, this truly sinful cake is filled with chocolate mousse, iced with ganache. Smooth as satin.

Är det inte poesi så säg?

Inga kommentarer: