fredag, december 09, 2005

Dumburk

I avsaknad av Idol hamnade jag framför Riket. Vad är det egentligen? Ett supertramsigt rollspel med massa nötter som springer omkring i säckväv? Något jävla lajvspel som visas på tv på bästa sändningstid. I kvällens avsnitt var det något tjomme som blev hypnotiserad till att tro att han var arg och hungrig. Alla var jättesura på honom för att han käkade upp en korv. Sen blev de sams och samma kille tvingades äta fårögon. Sen byggde de en kyrka. Stefan Sauk är bara för töntig, en parodi på sig själv. Och alla deltagare pratar precis som Sickan Karlsson i någon gammal matinéfilm. Med en gurka uppkörd i röven. Byt. Nästa.

När jag ändå håller på och rackar ner på tv. Var det någon som såg på Dolce Vita igår? Det handlade om rika och bortskämda ungar. Andréa Lukic, dotter till fotbollstränaren Zoran, satt och babbla om hur mycket pengar hon spenderade på kläder och hur himla lyckligt lottad hon var och bla bla bla. Men sen fick man se ett klipp där hon satt hemma och tog en fördrink med några kompisar. Och de hade en svart hörnskinnsoffa och ett sådant där åttkantigt soffbord med fejkmarmor. Om de nu hade så mycket pengar hur kommer det sig då att de inte köpt nya möbler sedan 1981? One may ask.

Bara en sak till. Såg Henrik Schyfferts humorprogram. Ganska kul. Men när han ska göra sin ava säger han att "humor är som det gamla spelet Master Mind. A minute to learn a lifetime to master". Grejen är bara den att det är så man säger om spelet Othello. Inte Master Mind. Research Henrik, research …

Äh. Nu ska ju sluta vara en messerschmit och gå och dra något gammal över mig. Ett duntäcke närmare bestämt.

Inga kommentarer: