tisdag, augusti 07, 2007

Rånald McDånald

En ny undersökning visar att barn föredrar mat i McDonalds-förpackning. Testgruppen (barn 3-5 år) fick smaka på olika sorters mat, en i neutral förpackning och en i McDonaldsförpackning. Hela 60 procent ansåg att den senare smakade bättre. Ganska obehagliga siffror. Kanske dags att börja servera broccoli i McDonaldspapper?

Källa: American Medical Association

3 kommentarer:

Desiree sa...

Lite läskigt. Men din idé om att servera broccoli i MacDonalds förpackningar var bra.

Petchie75 sa...

Jättebra idé! Jag har alltid trott att det där med att barn inte gillar grönsaker är en myt men som jag kämpade med mina au-pair-barn att bara äta en gurk- eller tomatskiva... men deras pappa var också extremt "picky" när det gällde mat så mycket beror nog trots allt på föräldrarna.
Det hade säkert varit annorlunda om de gjort samma undersökning i ett land i Afrika... eftersom det ju innebär att typ alla barn VET vad McDonald's är - mitt första McDonald's besök var när jag var 13! (jag hade dock varit på Burger King kanske tio ggr!) Tiderna förändras och jag låter säkert som en naiv lantlolla...

Sporty Spice sa...

Desiree. Ja, varumärket är så inarbetet att jag faktiskt tror att ungarna skulle äta det.

Petra H. Visst är det så att man ärver sina matvanor. Det borde vara lag på att föräldrar äter nyttigt så deras barn lär sig och inte blir överviktiga snabbmatsmonster. Jag gick själv på McDonalds med mina föräldrar, typ 2-3 gånger per år när jag var liten och då var det värsta grejen. Nu förtiden går jag bara dit då jag varit ute och rest i typ Asien i några veckor och bara ätit fisk och ris. DÅ är det smarrigt med pommes frittes och milk shake. =)